Dijaške igre 2015

Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), prireja »Dijaške igre«, ki so postale simbol mariborskih dijakov ter letos neuradno odpirajo šolsko leto mariborskih srednjih šol.

Dogodek se bo odvil v torek, 1. septembra, od 11. ure naprej na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.

Dijaki različnih srednjih šol v Mariboru se bodo pomerili v različnih (kar osmih) disciplinah, med drugim v karaokah, štafeti ter tekmovanju na električnemu biku. V tekmovalnem delu pa bodo sodelovale štiričlanske ekipe. Tudi tisti, ki ne bodo tekmovali se bodo lahko preizkusili v jahanju električnega bika!

Zmagovalna ekipa bo prejela bogato nagrado, ki jo podarja potovalna agencija Collegium. Za vzdušje med igrami bodo poskrbeli dijaške glasbene skupine The progress, Last dropuot ter skupina Skeebeep.

Namen dogodka je, da se mariborski dijaki nekoliko pozabavajo in ob prijetnem športno-kulturnem vzdušju uspešno vstopijo v novo šolsko leto. V preteklem obdobju se je na vseh mariborskih srednjih šolah izobraževalo okoli 14.000 dijakov.

Miha Dajčman, vodja Dijaške skupnosti Maribor dodaja: »DSM je v preteklem šolskem letu izvedla 10 projektov, med njimi tudi Humanitarni bazar ter Winter rock koncert, kjer smo uspešno zbrali finančna sredstva za socialno ogrožene sovrstnike z mariborskih srednjih šol. Od humanitarnosti želimo poskrbeti tudi za dodatna izobraževanja, informiranje dijakov, športno udejstvovanje ter seveda zabavo. Veseli nas, da se mariborski dijaki radi vključujejo v družabno življenje ter hkrati kažejo svoj potencial za prihodnost.«

Predstavniki dijaške skupnosti bodo med dijake razdelili tudi 10.000 »vstopnic« v dijaško življenje, ter jih tako pozdravili ob novem šolskem letu.

2015_12_6_splosno_vmes1 2015_27_8_aktualno_vmes1