DSM informativni dan organizira, da bo srednja šola lažja izbira

Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), v petek, 14. 2. 2014 pripravlja informativne dneve za vse bodoče dijake. Dogodek bo potekal na Trgu Leona Štuklja, kjer se bo na »sejmu« predstavilo 19 srednjih šol ter trije dijaški domovi iz Podravske regije.

Ker se vsak dijak, zaradi časovnega razpona, lahko na petkovih informativnih dnevih udeleži predstavitev le na dveh srednjih šola, smo se pri Dijaški skupnosti Maribor odločili, da jim v sodelovanju z vsemi srednjimi šolami ponudijo večjo možnost izbire. Osnovnošolci oziroma bodoči dijaki, se bodo lahko tako na enem mestu informirali o vseh možnostih, ki jih ponuja regija, hkrati pa bodo lahko primerjali programe srednjih šol.

informativni dan

“Dogodek se bo potekal med 11 in 14 uro. “

»S tem projektom bomo bodočim dijakom in dijakinjam omogočili pametno odločitev glede izbire srednje šole, ob tem pa promovirali tudi našo dijaško skupnost, ki jih bo spremljala skozi celotno obdobje šolanja,« dodaja Rene Dopler, predstavnik DSM.

Na trgu bodo bodoči dijaki spoznali tudi Dijaško skupnost Maribor in se tako že pred samim vstopom v srednješolsko življenje seznanili z delovanjem te organizacije. Več informacij lahko osnovnošolci dobijo na facebook strani Dijaška skupnost Maribor in na dogodku – https://www.facebook.com/events/567584983317802/.