III. skupščina DSM 2013/2014

Dijaška skupnost Maribor je za 22.1.2013 sklicala skupščino vseh predstavnikov srednjih šol območja Maribora, Ruš in Slovenske Bistrice. Skupščina, ki se je odvijala v prostorih Prve gimnazije Maribor je bila že tretja v tem šolskem letu. Ob odlični obiskanosti skupščine –manjkali so le štirje predstavniki od devetnajstih- smo govorili predvsem o delovanju DSM v preteklih mesecih in o načrtih za prihodnje mesece. Omenili smo tudi novo kadrovsko pridobitev DSM, saj se nam je v začetku meseca januarja pridružila nova članica ekipe DSM Vita Fištravec.

Kot prva tema je bila na dnevnem redu revija Dijaški Spekter. Urednik revije Miha Dajčman se je predstavnikom zahvalil za odlično opravljeno distribucijo prejšnje revije in pozval k nadalnjem sodelovanju. Revija, ki je dostopna vsem mariborskim srednjim šolam in srednji šoli v Rušah je požela simpatije tudi pri predstavnikih Slovenske Bistrice, ki so si izrazili željo po izdaji revije tudi na njihovi šoli.

Predstavniki smo nato z veseljem obvestili o delovanju prenovljene spletne strani.

Naslednja tema skupščine je bila predstavitev nagradne igre ”Ujemi vozniški izpit!”, ki se kot aplikacija nahaja na naši facebook strani. Izžrebali bomo namreč srečneža, ki bo prejel nagradno v obliki brezplačnega opravljanja vozniškega izpita pri Avtošoli Go-Go. Sodelujejo lahko vsi dijaki. Vse kar morajo storiti je, da naložijo avtorsko fotografijo na temo ”promet” na našo facebook aplikacijo. Tudi v tej točki smo se predstavnikom zahvalili za pomoč pri promociji ter jih prosili za še večjo angažiranost pri prenašanju informacije o nagradni igre med vse dijake.

Kot zadnjo načrtovano temo smo predstavili smo tudi februarski projekt ”DSM informativni dan organizira, da bo srednja šola lažja izbira”, ki je namenjen predvsem bodočim dijakom mariborskih srednjih šol. 14. februarja 2014 bomo na trgu Leona Štuklja pripravili sejem vseh srednjih šol in dijaških domov, kjer bomo izkušeni dijaki iz prve roke predstavili šole, ki jih obiskujemo in predstavili dijaško življenje bodočim dijakom in s tem pripomogli k lažji in pravilni odločitvi devetošolcev. Rene in Vita sta kot glavna pri vodenju tega projekta z predstavniki vzpostavila kontakte, da bi se na informativni dan čim bolje predstavili.

Za konec smo sprejeli nekaj pohval pa tudi kritik, ki bodo dobre smernica za naše delo v prihodnje. Vse pozitivne in negativne komplimente naših projektov in delovanja pa nam pišete na: dsm@soum.si

Skupščina se je po slabi uri sproščenega razpravljanja in predstavljanja končala. Vsem predstavnikom, pa se ob tej priložnosti zahvaljujemo za odlično sodelovanje.

pisec ROK BEHIN