Izšla zadnja številka Dijaškega Spektra v tem šolskem letu

Peta letošnja številka dijaške revije, ki v 5000 izvodih vsaka dva meseca poskrbi za razvedrilo dijakov iz Maribora in Ruš. Tudi v tej številki je Miha Dajčman za revijo napisal prispevek dela in načrtov Dijaške skupnosti Maribor v preteklih in prihajajočih mesecih. Ta članek najdete na 6. in 7. strani. V kolikor si dijaki v šoli niso priskrbeli svoje tiskane izdaje pa lahko revijo preberete tudi na spletu. Spletna različica je dodelana tudi s posebnimi učinki (glasbena podlaga, video, povezava na spletne strani in galerije … ).

Spletna različica: bit.ly/DiSpMaj14

V uvodniku pa je urednik revije zapisal.

 

Uvodnik:

Maj je in ozračje v šoli postaja vedno bolj napeto. Dnevi so zapolnjeni z učenjem. To je čas, ko dijak potrebuje dobro razvedrilo, dobro branje. Zadnja številka Dijaškega Spektra v tem šolskem letu je narejena točno za to … Da razvedri in da vsakemu bralcu kakšno novo, potrebno informacijo.

Mnaslovnica

 

V peti, zadnji številki revije v tem šolskem letu sporočamo, razkrivamo, informiramo, svetujemo in opozarjamo. Nadaljujemo dobro delo in ga zaključujemo z dobrimi željami. Želimo si, da bi tudi vsi dijaki uspešno končali šolsko leto, da bi maturantje uspešno končali maturo. Da bi bili vsi ponosni na opravljeno delo v preteklem šolskem letu, tako kot smo mi ponosni na vse revije, ki smo jih izdali od septembra do maja.

 

Velike zahvale in pohvale pa gredo vsem novinarjem, ki so pisali članke za revijo in s tem svoj prosti čas porabili za to, da bi zapolnili in razvedrili vašega, bralčevega. Pozitivni aktivizem mladih je odličen temelj, na katerem se da zgraditi marsikaj. Aktiven dijak je naša prihodnost. Nismo pa aktivni zgolj dijaki, ki pišemo. Aktivni ste tudi vsi tisti, ki nas berete. Zatorej hvala tudi vam. In upam, da nas boste brali spet septembra.

 

Vsem vam želim uspešen zaključek šolskega leta in nore počitnice!

 jaz

Miha Dajčman,
urednik Dijaškega Spektra

 

pisecDSM.si

fotografbit.ly/DiSpMaj14