Prihaja marčevska številka Dijaškega Spektra

V torek, 18.3.2014 bo po vseh srednjih šolah Maribora in okolice (18) razdeljenih okoli 5000 izvodov nove številke revije Dijaški Spekter. V istem tednu pa bo na spletni strani www.dostop.si objavljena tudi spletna različica revije.

Naslovnidamarec

V uvodniku je urednik revije zapisal:

Uvodnik

Pred vami je nova, četrta številka Dijaškega Spektra v tem šolskem letu. Znova gre za zelo razgibano in raznoliko izdajo. Razveseljuje me dejstvo, da lahko ob listanju spoznam, da je veliko dijakov pripravljenih napisati in objaviti svoje delo. Še bolj pa me veseli, da nas vse mlade zanima veliko različnih stvari, ki delajo ta tiskani medij zanimiv in blizu številnim dijakom.

V drugi polovici meseca marca se v šoli množično začnejo za nekatere bolj, za nekatere manj mučna pridobivanja ocen v drugem konferenčnem obdobju. Zadnji letniki po večini odplešejo svoje maturantske plese in se začnejo pospešeno in več učiti. Dijaški Spekter pa spet skrbi za razvedrilo ob neljubih urah in odmorih. Do naslednje številke, ki izide maja, bo večina že opravila s tem najbolj napornim obdobjem v šolskem letu, zato vsem želimo, da se ob naslednjem listanju revije v redovalnici svetijo same lepe ocene.

Ključ do uspeha v naslednjih mesecih bo ta, da si ob šoli, nestabilnem zunanjem svetu in vseh drugih pritiskih vzamemo nekaj časa za rekreacijo, zabavo ali pa preprosto »odklop«. Tudi za to lahko poskrbi Dijaški Spekter. Vsekakor pa vam v uredništvu želimo, da bi brez večjih ovir in zapletov prišli do zastavljenih ciljev.

Prijetno branje in srečno.

Miha Dajčman

jaz

 

V tej številki bo, kot je to postala stalnica objavljen tudi članek v katerem vam DSM poroča kaj je ekipa počela v zadnjih dveh mesecih in kakšni so načrti za prihodnje mesece. Tudi mi vam želimo prijetno branje.