Prispevek DSM v Dijaškem Spektru

Mineva teden odkar je bila izdana četrtka številka revije Dijaški Spekter v tem šolskem letu. Naš član Miha Dajčman je tudi za to izdajo napisal članek o dogajanju v Dijaški skupnosti Maribor (DSM) v preteklih mesecih in podal pogled tudi v prihodnje.

Spletno izdajo članka najdete na : http://publikacije.dostop.si/Dspekter/marec2014/

Miha pa je zapisal:

V preteklih mesecih smo v Dijaški skupnosti Maribor (DSM) največ energije vložili v projekt DSM Informativni dan in nagradno igro Ujemi vozniški izpit. Od našega zadnjega poročanja v Dijaškem Spektru pa je prišlo do spremembe tudi na spletni strani, ki je dobila novo, moderno podobo.

V DSM smo v petek, 14. 2. 2014, pripravili informativni dan za vse bodoče dijake. Dogodek je potekal na Trgu Leona Štuklja, kjer se je na »sejmu« predstavilo 19 srednjih šol in trije dijaški domovi iz Podravske regije.

Ker se je vsak dijak zaradi časovnih omejitev lahko na petkovih informativnih dnevih udeležil predstavitev le na dveh srednjih šol, smo se pri DSM odločili, da jim v sodelovanju z vsemi srednjimi šolami ponudimo večjo možnost izbire. Osnovnošolci oziroma bodoči dijaki so se lahko tako na enem mestu informirali o vseh možnostih, ki jih ponuja regija, hkrati pa so lahko primerjali programe srednjih šol.

»S tem projektom bodočim dijakom in dijakinjam omogočamo pametno odločitev glede izbire srednje šole, ob tem pa promoviramo tudi svojo dijaško skupnost, ki jih bo spremljala skozi celotno obdobje šolanja,« dodaja Rene Dopler, predstavnik DSM, ki je bil vodja projekta.

Projekt smo v DSM ocenili kot uspešnega, saj je bil ob dobri organizaciji in medijski podpori tudi dobro obiskan. S tako dobro organizacijsko izpeljanim projektom pa smo za prihodnja leta postavili dobre temelje pri organiziranju informativnih dnevov, saj se nadejamo, da bo projekt postal stalnica.

_FRV8697

Ob enodnevnem projektu Informativni dan pa že od 14. januarja poteka projekt Ujemi vozniški izpit. V času, ko je vsak »prišparan« evro dobrodošel, je nagradna igra »Ujemi vozniški izpit« prava stvar za vse, ki izpita še nimajo. Z osvojeno nagrado bo srečnež prihranil zajeten kupček denarja, ki bi ga porabil za plačevanje voženj in predavanj CPP. Tako bo lahko zastonj vozil prve kilometre in postajal mobilen pri Avtošoli GoGo.

Seveda se ob prebranem marsikdo vpraša, ali je sodelovanje v nagradni igri smiselno. Odgovor je preprost. Seveda! Da te morda doleti sreča in osvojiš glavno nagrado – brezplačno opravljanje vozniškega izpita B-kategorije – je treba izvesti le nekaj korakov: I. posnemi fotografijo na temo PROMET (fotografija mora biti avtorska); II. prijavi se na Facebook III.; všečkaj stran Dijaška skupnost Maribor (www.facebook.com/dijaskaskupnost) in pod naslovno sliko poišči aplikacijo »Ujemi vozniški izpit!«; IV. sledi navodilom in ob nalaganju fotografije izpolni obrazce V.; ko je slika naložena, pa jo deliš med prijatelje, da ti namenijo svoj glas.

Naslednje pogosto vprašanje: kdo vse lahko sodeluje v nagradni igri? Tudi to za večino ni ovira. V nagradni igri lahko sodeluje praktično vsak, ki je starejši od 16 let. Za uporabljanje aplikacije, na kateri poteka nagradna igra, pa je treba všečkati stran Dijaške skupnosti Maribor na Facebooku.

Ko so odgovori na vsa vprašanja znani, pa je naslednja stvar, ki zanima sodelujoče, kdaj in kako bo izbran nagrajenec. Tudi tukaj je potek zelo preprost. 31. marca se bo prvih 25 z največ glasovi uvrstilo v finalno žrebanje. Žrebanje bo potekalo 10. aprila na Štuku, komisijo pa bodo sestavljali vodja OE DSM, predstavnik ŠOUM in predstavnik Avtošole GoGo.

In tako bo nekdo izmed sodelujočih, ki je nekaj minut svojega prostega časa namenil nalaganju fotografije na aplikacijo in izpolnjevanju prijavnice, prihranil nekaj sto evrov. Bodite vi ta srečnež, ki je zajel priložnost z veliko žlico. »Poskusiti ni greh,« pravijo. Kaj šele, če si ob tem prislužiš še brezplačno opravljanje vozniškega izpita.

A s koncem tega projekta še ne bo konec delovanja DSM v tem šolskem letu. V prihodnjih mesecih se nadejamo, da bomo sodelovali pri izobraževalno-družabnem projektu in pri projektu zabavne narave. Konec šolskega leta pa bodo sledile že tradicionalne Dijaške igre. A več o teh projektih v naslednji številki Dijaškega Spektra, na naši strani na Facebooku in na spletni strani www.dsm.si.

pisecDijaški Spekter ; Miha Dajčman

fotografDostop.si